despre TAE-BO SPECIAL Tae-Bo in mijlocul NATURII CLUB galerie foto programe pentru acasa
FORUM despre noi contact


Un nou stil de TAE-BO
TAE-BO SCULPT
in curand un nou concept
in curand pentru acasa
programe TAE-BO SCULPT
La un abonament de 12 sedinte primesti o salteluta GRATUIT
Anunta-ti prietenele si prietenii
plecam din nou la munte
Odata cu venirea iernii, frigul si-a facut simtita prezenta atat afara cat si in incita anumitor cladiri. De cele mai multe ori incercam sa incalzim mediul ce ne inconjoara prin diverse mijloace sau chiar cu caldura sufletului nostru. De cele mai multe ori reusim, dar uneori, nu este suficienta doar caldura sufleteasca pentru a face frigul sa nu-si puna amprenta asupra corpului nostru si atunci, trebuie sa evitam pe cat posibil contactul brusc si direct cu temperaturile reduse. Frigul este cel mai mare inamic al articulatiilor si nu numai, el face corpul nostru sa arate altfel.

De aceea, astazi imi doresc sa discutam despre cu totul alta problema si anume despre cateva exercitii Tae Bo pentru ridicarea si intarirea sanilor.

Sanii, sunt cei care exprima cel mai bine feminitatea, indiferent ca sunt mari sau mici, ridicati sau nu, ei au puterea de a atrage atentia si nu numai. In randurile ce urmeaza, voi incerca sa expun cateva exerciti pentru muschii pectorali, exercitii Tae Bo care au ca rezultat ridicarea si intarirea sanilor.

Incalzirea:
Executam 20 rotiri de brate in fata apoi 20 in spate, 30 forfecari rapide in plan orizontal apoi in plan vertical, rotim antebratele de 20 de ori spre exterior apoi spre interior.

Flotari cu palmele departate
Te asezi pe salteluta sprijinita in palme si genunchi, cu palmele departate la o distanta egala cu latimea umerilor. Vei face semiflotari lasand pieptul cat mai jos si flexand coatele spre exterior. Vei expira atunci cand te ridici. Executam 4 serii a cate repetari poti, dar nu mai putin de 10, la un ritm normal.

Flotari cu palmele apropiate
In aceeasi pozitie dar cu palmele lipite in fata, lasi pieptul in jos cat de mult poti flexand coatele spre exterior. In cazul in care vrei sa lucrezi partea din spate a bratului, executam aceasta miscare ducand coatele in jos. Vei face 3 serii a cate repetari poti, nu mai putin de 8 repetari pe serie.

Ridicarea sanilor
Aceasta miscare are rolul de a tonifia partea superioara a pieptului si ca rezultat, de a ridica sanii. Te asezi in pozitie conform imaginii astfel incat intre picioare si trunchi sa existe un unghi de 90 grade. Picioarele sunt lipite si intinse. Bratele sunt departate la latimea umerilor, privirea orientate in fata nu in jos. Vom face 5 serii a maxim 20 de repetari lente.

Muschii pectorali
Iti pregatesti 1 gantera care sa aiba intre 2 si 5 kg. iar daca nu ai, poti utiliza 2 sticle de 1 l pline ochi cu apa astfel incat sa nu aiba nici un pic de aer. Te asezi pe spate si intinzi bratele cu gantrele deasupra capului. Coatele sunt putin flexate pentru ca efortul sa se descarce in totalitate in muschii pectorali si ai bratelor si nu in articulatia cotului cauzand leziuni. In pozitia aceasta vom face ridicari scurte conform imaginii, expirand atunci cand bratele sunt ridicate. Exercitiul are rolul de a dezvolta cutia toracica si de a lucra muschii pectorali, avand de asemenea ca rezultat final ridicarea sanilor. Vom executa 4 serii lente a cate repetari poti, minim 10.

Forfecari rapide
Dupa terminarea exercitiului precedent, fara a lasa bratele jos vom executa forfecari rapide de brate conform cu imaginea, cate 30 in 4 serii.

Flut
Dupa ce am terminat exercitiul precedent, fara a ne ridica de pe salteluta, lasam ganterele jos si incrucisam bratele ca si cum am imbratisa un trunchi de copac foarte subtire apoi incepem urmatorul exercitiu. Cu ganterele in manute si coatele putin flexate lasam bratele lateral aproape intinse pana atingem cu coatele podeaua, apoi le ridicam deasupra pieptului lipind ganterele, expirand si incordand usor abdomenul. Vom executa 40 repetari in 4 serii cu o pauza de 20 secunde intre serii.

Impingeri
In aceeasi pozitie, indoim bratele pana atingem cu coatele jos, si le ridicam apoi deasupra pieptului, apropiindu-le exact ca in imaginea alaturata. Vom face 30 repetari lente in 3-4 serii, expirand si incordand pieptul atunci cand ganterele sunt sus.

Forfecari orizontale
Te poti ridica sa bei putina apa, schimbi muzica si te asezi din nou pe salteluta in pozitia sezut cu picioarele asezate confortabil, dar nu sub tine. Cu ganterele in manute si bratele ridicate la nivelul pieptului si putin flexate, vei face forfecatii orizontale prin suprapunerea alternative a bratelor. Acest exercitiu iti lucreaza atat pieptul cat si umerii avand ca rol tonifierea muschilor din acea zona si respectiv intinderea pielii care se afla pe ei, radicand sanii. Vei face 40 repetari 3 serii.

Forfecari verticale
Fara sa faci o pauza mai mare de 30 secunte in care iti incrucisezi bratele strangand acel trunchi subtire de copac in brate, vei incepe sa faci urmatorul exercitiu astfel: forfecari verticale ca in imagine, tinand ganterele paralele si coatele putin flexate pentru a proteja articulatiile. Vei face cate repetari poti cate serii vrei.

Observatie
: La toate miscarile gen flotare, in Tae Bo coatele se vor flexa spre exterior. La nici una dintre miscari coatele nu se vor tine intinse.

Dupa ce ai terminat acest program de antrenament Tae Bo, aseaza-te intinsa pe spate pe salteluta, stinge lumina si asculta o melodie relaxanta. Astazi, ai facut ceva bun pentru corpul tau si pentru sanatatea ta.

Pentru a avea rezultate rapide, trebuie sa faci aceste exercitii cu pauza de o zi. Exista detalii de care trebuie sa tineti cont dupa 2 luni de antrenament, detalii pe care le vom discuta ulterior.

Succes si sa aveti sanii cat mai frumosi!

 


Yahoo MESSENGER | TAE-BO in mijlocul naturii | Articole si programe de antrenament | prima pagina